REIZEN MET DE VORALPEN EXPRESS NAAR LUZERN

REIZEN MET DE VORALPEN EXPRESS NAAR LUZERN

Een opvallende trein in Zwitserland vond ik de metallic oranje treinstellen van de Südostbahn. Met zo’n trein reisden we van Arth-Goldau naar Luzern Verkehrshaus! 

Deze SOB RABe 526 treinstellen zijn gebouwd door Stadler, zijn achtledig en kregen de naam Traverso. Er bestaat ook een vierledige versie, maar deze zijn zilverkleurig. Er zijn 359 zitplaatsen (68 in eerste klasse).

De buitenkant mag dan koperkleurig zijn, binnenin zijn ze voorzien van comfortabele, rode stoffen zetels met (al dan niet echt) lederen hoofdsteunen en houten afwerking.

Oog voor detail: een gebergte op de wand

VOORZIENINGEN

Elke vierzit is voorzien van een tafeltje waar enkel de twee mensen aan de raamzijde wat aan hebben, zoals de meeste Belgische treinen. Dit tafeltje is ook de vuilbak en er zitten twee stopcontacten in. Er waren ook camera’s aanwezig.

HET TOILET

Het toilet gaf me vooral Desiro-vibes: een ronde deur, toilet pal voor je met daarnaast de wastafel.

KOFFIE & SNACKS?

Het coolste aan deze trein? De ‘bar’! Je hebt hier zowel een hele koffie-installatie als een automaat, en diverse vuilbakjes om te sorteren! 

Wauw, I’m impressed. En zo, zo proper allemaal. Zo’n koffiemachine zou het in een Belgische trein geen dag uithouden, jammer genoeg.

Tijdens de rit genoten we van het uitzicht: een groot deel ging langs het meer van Zug. Grappig, gezien Zug Duits is voor trein.

WAT KOST DAT?

Wij maakten voor deze rit gebruik van onze FIP-vouchers voor SP en reisden dus gratis. Prijzen voor een rit van Arth-Goldau naar Luzern Verkehrshaus beginnen bij CHF 5.50.

1 Comment

  1. August 20, 2024 / 9:20 am

    Mooie trein in een spectaculair treinland. Helaas is CH zo f*cking duur :(.

Leave a Reply